با اعلام سال 1390 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال «جهاد اقتصادی»، این انتظار میرود که مسئولان کشور در این سال برای حرکتی جهادگونه آماده شده و در این مسیر از همراهی و حمایت مردم به عنوان سرمایه اصلی کشور بهرهمند گردند.
سیاستگذاران اقتصادی کشور بویژه دولتمردان که اینک از اجرای موفق قانون هدفمند کردن یارانهها، اعتماد به نفس دوچندانی گرفتهاند، از «جهاد اقتصادی» و ابعاد و اولویتهای آن سخن میگویند.
دیدگاه وزیر اقتصاد درباره جهاد اقتصادی
وزیر اقتصاد تأکید دارد که اگر امسال بتوانیم طبق رهنمود رهبر معظم انقلاب حرکت کنیم و موارد مورد نظر ایشان را در کشور محقق کنیم نظام در پیشانی دنیا خواهد درخشید و الگویی موفق برای سایر کشورهای جهان خواهیم شد.
سیدشمسالدین حسینی وزیر اقتصاد و دارایی افزود: نامگذاری سال 1390 به عنوان سال جهاد اقتصادی برای نشان دادن مسیر و نوع جهتگیری برای مردم، دولت، مجلس و همه ارکان مؤثر کشور است. به گفته وی، باید دقت کنیم که تعبیر جهاد در فرمایشات حضرت آقا یک بار معنایی عمیقی دارد و با بهرهگیری از این تعبیر باید مجاهدت کرد و مجاهدگونه در عرصههای اقتصادی عمل نمود.
حسینی با بیان این که همچنان نباید شعار سال گذشته، همت مضاعف، کار مضاعف را فراموش کنیم، افزود: چنانچه امسال حتی میبایست همت و کار مضاعف، نمود بیشتری در کار ما بروز داشته باشد، زیرا جهاد اقتصادی میدانی بسیار فراختر و وسیعتری را برای کار و تلاش و برنامهریزی میطلبد. در حوزههای اقتصادی به دلیل تأثیر مستقیمی که بر سایر حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارد، اگر ما بتوانیم به رشد و شکوفایی و پیشرفت مد نظر برسیم، در حل بسیاری از مشکلات عمومی کشور هم موفق خواهیم شد.
به اعتقاد وی، این نامگذاری از سوی دیگر نشانگر این مسئله است که نظام جمهوری اسلامی اکنون به یک سطحی از اقتدار و عزت در عرصههای مختلف رسیده است، اما مشکلات جاری بیشتر حول مسائل اقتصادی است و مسائلی همچون اشتغال جوانان، مسکن و سایر موارد مشابه، طبق رهنمود رهبر انقلاب اصلاح شود.
اولویتهای وزارت نیرو
وزیر نیرو نیز گفت: این وزارتخانه در سال جهاد اقتصادی، تلاش دارد با کاهش هزینهها، سرعت در اجرای پروژهها و بهرهوری و شفافسازی، این شعار را محقق و روی رفع مشکل اقتصاد صنعت آب و برق متمرکز شود.
مجید نامجو افزود:با توجه به اینکه آغاز سال جدید از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است،وزارت نیرو تمرکز فعالیتهای خود را برای رفع مشکل اقتصاد صنعت آب و برق خواهد گذاشت هر چند که پیشتر وزارت نیرو در رابطه با صنعت آب و برق شعاری را برای دولت دهم طراحی کرده که جنبههای زیادی از آن، مرتبط با جهاد اقتصادی است.
12 گام تحقق جهاد اقتصادی
وزیر بازرگانی فرمان مقام معظم رهبری برای جهاد اقتصادی را آمادهباش برای خیز بزرگ اقتصادی دانست.
مهدی غضنفری گفت: با مبنا قرار دادن دستورات مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد اقتصادی، کشور در تمامی شاخصهای اقتصاد کلان و اقتصاد خرد جامعه، نتایج چشمگیرتری را در مقایسه با گذشته کسب خواهد کرد و در مباحثی نظیر جمع درآمد سرانه، کاهش ضریب جینی و فاصله طبقاتی، بهبود رفاه اقتصادی و اجتماعی جایگاه برتری را به دست خواهد آورد.
وزیر بازرگانی در تشریح گامهای عملی سرعتبخش تحقق جهاد اقتصادی خاطرنشان کرد: تجاریسازی تحقیقات صنعتی و نتایج موفق پژوهشهای علمی، توجه بیش از پیش به توسعه صادرات غیرنفتی و اجرای طرح آمایش تجاری، سرمایهگذاری گسترده در حوزههای مختلف اقتصادی با بهکارگیری مؤثرتر توان تمامی بانکهای تجاری کشور و فعال کردن صندوق توسعه ملی و استفاده از منابع آن برای سرمایهگذاری بیشتر از جمله این گامها هستند.
به گفته این عضو کابینه دهم، تمرکز بیش از پیش به جذب سرمایهگذاران خارجی بویژه ایرانیان مقیم خارج کشور، تکمیل اجرای اصل 44 قانون اساسی و توسعه بیشتر حضور بخش خصوصی در فعالیتهای تولیدی، اقتصادی و تجاری و نیز خروج دستگاههای دولتی از حوزه کار تصدیگری راهکارهایی است که میتواند ما را به موفقیت در جهاد اقتصادی برساند. وی، بهبود بیش از گذشته فضای کسب و کار و ایجاد فضای رقابتی و برندهای تولیدی و تجاری برای حضور گستردهتر در بازارهای هدف را از جمله کاتالیزورهای جهاد اقتصادی دانست و تأکید کرد: توجه بیش از پیش به بهبود بهرهوری در حوزههای اقتصادی نیز باید مدنظر قرار گیرد.
اولویتبندی 10 برنامه تحول اداری با رویکرد جهاد اقتصادی
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور گفت: درصددیم 10 برنامه تحول که سال گذشته مشخص کردیم و مورد تأکید مقام معظم رهبری است را در رابطه با جهاد اقتصادی تعریف، اولویتبندی و دنبال کنیم.
لطف الله فروزنده اظهار داشت: یکی از برنامههای مهمی که در سال جدید به ما مربوط میشود بحث بهرهوری و کاهش هزینهها است که در جهت شعار سال 90 «جهاد اقتصادی» قرار دارد. وی همچنین بحث الکترونیکی کردن امور، توانمندسازی کارکنان و مدیران و ارائه برنامه روشن برای تحقق شعار جهاد اقتصادی از سوی مدیران را از دیگر برنامههای در دستور کار معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری برشمرد.
منبع:www.tabnak.ir
نظرات شما عزیزان: